Compacter en moderner, voor een ton

meghandoor Meghan Parinussa

Het nieuwe logo van gemeente Amsterdam. Wie is het niet ontgaan? Bureau EdenSpiermann heeft voor een ton slechts één keer op enter hoeven drukken. Logisch dat de meningen hierover verdeeld zijn.

Op vijf februari is het nieuwe logo van de gemeente Amsterdam gepubliceerd en dit heeft natuurlijk niemand over het hoofd gezien.amsterdam Door Amsterdam onder het woord gemeente te zetten zou er meer eenheid worden gecreëerd. Daarnaast staan de drie Andreaskruisen in het logo nu centraler dan voorheen.

Inhakers
Het hele internet stond vol met mensen die zichzelf aanboden om voor minder dan een ton op enter te drukken. Maar naast een paar opmerkingen zijn er ook verschillende inhakers verschenen:

logos

Er is meer gedaan
Maar de mensen die verder kijken dan hun neus lang is, weten dat het niet alleen gaat om deze beroemde enter. Er is met vijf mensen vijf maanden aan het project gewerkt, waarbij een compleet nieuwe huisstijl werd ontwikkeld. Zo zijn er een nieuwe illustratiestijl en een nieuwe iconentaal gecreëerd, een uniforme stijl in plaats van het woud aan verschillende stijlen die nu in Amsterdamse overheden circuleren. Ja… en dan is een ton ineens niet meer zo gek.

Meer weten?
Ik geef het toe: ik stond er eerst ook van te kijken en ik kan ook blijven lachen om de woordspelingen die ermee worden gemaakt – ze zijn immers ook gewoon grappig. Mocht jij nou op zoek zijn naar de waarde van een huisstijl en bijpassende communicatiemiddelen, neem dan gewoon eens contact met ons op! Een ton gaat het bij ons hoe dan ook niet kosten 😉

En ik kan je trouwens verzekeren dat je dan niet negatief in het nieuws komt.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Communicatie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s