Vlisco, made in Helmond, vertelt haar schitterende verhaal

udokldoor Udo Holtappels

Zaterdagmorgen. Zoals altijd begin ik de dag met vers gebakken broodjes, een eitje en vers sinaasappelsap. Terwijl ik langzaam wakker word, pak ik het Volkskrant Magazine dat in het teken staat van de Dutch Design Week. Ik sla het blad open en na even bladeren zie ik de kop Made in Helmond. Zes pagina’s Vlisco! Prachtige reportage over deze Helmondse parel die de wereld verovert op dit moment. Voor het eerst zijn ze prominent aanwezig op de Dutch Design Week in Eindhoven. Het artikel is de opmaat voor mijn bezoek aan de grote expositie van Vlisco in Eindhoven.

Al zo’n veertien jaar maakt Groep5700 het personeelsblad voor Helmond en Afrika. Bijna elke maand zorgen wij ervoor dat een kleine 1.000 medewerkers meegenomen worden met nieuwe strategische ontwikkelingen, nieuwe collecties en verhalen van medewerkers hier en in Afrika. Het is een voorrecht om deel uit te maken van een bedrijf dat al een kleine twee eeuwen het modebeeld bepaalt in Afrika. In een periode waarin veel bedrijven het moeilijk hebben, groeit Vlisco. Turbulent!

In de expositieruimte loopt het storm. Her en der lopen Afrikaanse vrouwen in de dessins die verhalen vertellen. Ontwerpen die in Helmond gemaakt worden en de ziel van Afrika bloot leggen. De Vlisco medewerkers glimmen van trots, andere bezoekers zijn zonder uitzondering onder de indruk van wat hier te zien is. Een explosie van creativiteit noemde een bezoeker het treffend. RTL Nieuws wijdt er een uitgebreid item aan. Sterren willen graag met Vlisco gezien worden. Solange, de zus van Beyoncé, Caro Emerald, Ericah Badu, allemaal omarmen ze Vlisco en daarmee Helmond. Niet eerder is de uitdrukking ‘op de kaart zetten’ zo treffend. Vlisco verdient de wereld.

Vlisco, made in Helmond. Daar wil je toch bij horen.

Lees hier het artikel over Vlisco in het Volkskrant Magazine

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Collega Udo, Communicatie, Inspirerend. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s