Trouwen voor een dag, samen sterk

udokldoor Udo Holtappels

De trouwjurken zijn naar de stomerij, de smokings uitgehangen, de door West-Ende beschikbaar gestelde huwelijksnacht in de bruidssuite  is vergeven en meer dan 1000 foto’s worden klaargemaakt om verstuurd te worden. De dag na Samenloop voor Hoop / Phileutonia Proms zit iedereen er nog vol van. De ruim 30 lopers van Team Jos & Brigitte schrijven elkaar mails met mooie ontroerende reacties. In Helmond is er samen een schitterend evenement neergezet in de strijd tegen kanker, een volle dag van hoop. Iedereen was erbij. De Warande werd even het Las Vegas van Helmond.

Tussen de 1000 lopers, de vele muziekacts en de duizenden belangstellenden, stond er een sfeervol kapelletje waar mensen voor een dag hun liefde voor elkaar konden laten zien. 24 bruidsparen, in alle soorten en maten, jong en oud, hebben zich voor een dag verbonden aan elkaar, omdat die ene dag zo vaak gezien wordt als de mooiste dag in iemands leven.

Een mooier voorbeeld van co-creatie heb ik zelden meegemaakt. Iedereen deed datgene dat hij of zij het liefste doet. Iets heel mooi inrichten, foto’s maken, een website bouwen, een grappige, ontroerende of scherpe speech houden, organiseren, iemand schitterend aankleden, et cetera. En tegen de achtergrond van het muzikaal spektakel van Phileutonia werd er zelfs een heus huwelijksaanzoek gedaan. De vele aanwezige dames kregen het zelfs even te kwaad; waarom ben ik zo nooit gevraagd? Zo kan het ook!

24 hoogtepunten in 24 uur. Een aantal koppels had zich vooraf aangemeld, maar op de dag zelf kwamen er nog veel spontane verbintenissen tot stand; twee vrouwen wilden met hun baas de dag delen, twee pubers joegen hun ouders op stang, schattig en romantisch, twee mensen wilden na 50 jaar huwelijk het mooie gevoel nog een keer terughalen en een stel wilde vieren dat de ziekte overwonnen was. Het was lachen, het was huilen. Een dag om nooit te vergeten.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Collega Udo, Inspirerend. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s