Twee boodschappen op één uiting

Jorgendoor Jorgen Bijsterveld

Iedereen kent ze wel: kaarten waarvan de afbeelding verandert als je hem kantelt. De techniek ‘lectular printing’ bestaat al jaren. Maar door wat je er anno 2013 mee doet, kun je je nog onderscheiden! De Spaanse organisatie Anar Foundation heeft die geanimeerde kaartjes nu op posterformaat gemaakt, met een serieus doel: om kinderen die mishandeld worden te bereiken. Op de poster staat een geheime tekst en een telefoonnummer die alleen te zien zijn vanuit het gezichtspunt van een kind.

Blauwe plekken
De innovatieve campagne verspreidt dus tegelijkertijd twee verschillende boodschappen naar twee verschillende doelgroepen, op één billboard. Een unieke actie tegen kindermishandeling. Op de display van de abri zien volwassenen (waaronder de mishandelaars) een normale jongen met de waarschuwing: ‘Soms is kindermishandeling enkel zichtbaar voor het kind.’ De verborgen boodschap voor kinderen is van een heel ander kaliber. Volwassenen die willen weten wat het afgebeelde kind mankeert, moeten door de knieën. Wie de poster namelijk bekijkt vanaf een hoogte van 1.35 meter ziet dezelfde jongen, maar nu met blauwe plekken en een geschaafde wang en onderlip. Een telefoonnummer met een boodschap verschijnt: ‘Als iemand je kwaad doet, bel ons en we zullen je helpen’.

Actie gaat viraal
Twee verschillende doelgroepen met elk een aparte boodschap bereiken: subliem. Deze weinig gebruikte reclamesoort en het clipje erbij zijn erop gericht om aandacht erop te vestigen op het probleem: alleen al dankzij het virale effect van deze actie is die doelstelling bereikt. Hij is de afgelopen weken veel gedeeld op onder andere Twitter en Facebook. Nu nog hopen op een groot bereik onder kinderen! Zodat uiteindelijk ook het belangrijke hogere doel wordt bereikt.

Bekijk hier een filmpje over de campagne:

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Collega Jorgen, Inspirerend, Verrassende middelen, Vormgeving en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Twee boodschappen op één uiting

  1. Rob Cornelissen zegt:

    Jorgen, het filmpje is verwijderd. Wellicht heb je nog een andere link?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s