Jongens…ff koffie

door Marloes Smits

Bij Groep5700 starten we de dag met gezamenlijk koffiedrinken. Een goed moment om de dag van gisteren nog een keer door te nemen en vooruit te blikken naar wat er vandaag staat te gebeuren. Ook gedurende de dag worden momenten genomen om onder het genot van een bakkie leut dingen te bespreken, te brainstormen over een nieuw idee of gewoon om even slap te zeveren. Moet ook kunnen, toch? Voor Groep5700 staat koffie dan ook symbool voor ‘in gesprek gaan met elkaar’, ook iets wat wij onze klanten graag meegeven. Met dat gegeven dacht ik: Waar kun je koffie eigenlijk nog meer voor inzetten?

Wist je dat je koffie ook kan recyclen? Het is te gebruiken als mest voor in de moestuin! Naast dat het zorgt voor een verantwoorde manier van groei van de plantjes, blijkt het ook een uitstekend middel te zijn om mieren, slakken en katten weg te houden uit de tuin. Naast recycling zijn er ook veel mensen die koffie gebruiken om creativiteit te tonen. Zowel om prachtige vormen in het melkschuim te maken, als om meesterwerken na te maken . Zelfs met de koffiekringen van het koffiekopje maakt men prachtige portretten, zie hier. Koffie kan ook worden gebruikt voor de uiterlijke verzorging; met gebruikte koffie kunt je scrubben voor het krijgen van een zachte huid.

Wat blijft er eigenlijk over na de koffie? Koffiedik natuurlijk. Volgens Van Dale: het bezinksel van getrokken koffie. Ook wel bekend van het gezegde: koffiedik kijken. Ofwel de toekomst proberen te voorspellen, dat is ook iets wat tijdens een kopje koffie vaak wordt gedaan. Eigenlijk heeft de actie ‘koffie drinken’ als resultaat ‘koffiedik’. Of heeft de oorzaak van ‘het koffie drinken’ als gevolg ‘koffiedik’? Lastig hoor, die koffie.

Zo…het is weer tijd voor een kopje koffie.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Collega Marloes, Communicatie, Inspirerend. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s