Volgende bladzijde

door Jørgen Bijsterveld

Websites, digitale innovaties, apps die dingen kunnen die we tot voor kort niet voor mogelijk hielden. De wereld wordt sneller en we gaan er allemaal in mee.

Het einde van het jaar nadert snel en in deze weken moeten we vaak meedenken over allerlei magazines en verslagen. Tegen de jaarwisseling willen steeds meer organisaties een blad maken, waarin terug- en vooruitgeblikt wordt met medewerkers, klanten en andere belanghebbenden. Wat is er in het voorbije jaar gerealiseerd? Wat zijn de ambities voor na de oliebollen? Geen app of speciale website dus, maar gewoon een mooi magazine waarin je kunt bladeren. Met die mooie geur van papier. En waar aandacht is besteed aan de vorm en fotografie.

Een tijdschrift kan je de tijd geven om het beeld en de tekst goed tot je door te laten dringen, zonder de afleiding van filmpjes en andere bewegende beelden. Eens wat dieper op materie ingaan in een artikel, in plaats van het modieuze koppensnellen in programma’s als De Wereld Draait Door en PowNews.  Wie de tijd neemt voor een artikel of mooie foto, gaat anders denken over dingen. Je komt tot nieuwe inzichten. Misschien komt het door de tijd van het jaar, dat opdrachtgevers in deze tijd massaal teruggrijpen naar een traditioneel magazine? Bezinning lijkt af en toe zeker op z’n plaats…

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Collega Jorgen, Vormgeving en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s