Waterpolo? Dat hoor je ook niet vaak!

door Marloes Smits

Aangenaam kennis te maken! Sinds oktober werk ik bij Groep5700. In de eerste paar weken ben ik veel bezig geweest met het organiseren van evenementen voor een lokale Rabobank. Aan het einde van de maand organiseren we met hen een lezing over Sportbeleving binnen de bank.

Voetbal is de sport van de Nederlanders. In 2007 ontstond enorm veel rumoer over wie de rechten van het Nederlandse voetbal zou krijgen. Het land stond bijna op zijn kop. De voetbaluitzendingen waren nog niet weg bij Studio Sport of men richtte een populaire actie op: ‘Met het bord op schoot’. Vorig jaar hebben ‘ onze jongens’, ondanks de verloren finale, een massaal oranje eerbetoon gekregen in de grachten van Amsterdam. Er werd gezegd dat het nog gekker was dan 1988!

Maar geldt dit ook voor andere sporten? Mijn sport, waterpolo, heeft bij de Olympische Spelen in Beijing een gouden plak behaald. Aanmeldingen van jongeren stroomden binnen. Toch krijg ik nog vaak de opmerking: ‘Waterpolo? Dat hoor je ook niet vaak!’ Honkballers zijn, na jaren meedoen in de top, dit jaar wereldkampioen geworden. Groot nieuws in de media en daaraan gekoppeld veel nieuwe leden bij clubs in ons land. Leuk hoe successen dit soort gevolgen hebben.

De Nederlandse korfballers hebben dit jaar zelfs de vijfde wereldtitel op rij gewonnen. Maar of er een rondvaart door de grachten komt?? Dat is nog niet bekend…

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Collega Marloes en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s